31. aug 2017

Midagi ilusat ja head

Hei, selle postituse võtsin ette eesmärgiga tuua teieni paar kummalist, aga läbi proovitud ja katsetatud soovitust :).

Esiteks üks suurepärane, tõeliselt valgusküllane film, "La Belle Verte" (Prantsusmaa, 1996).

"The "Green Planet" belongs to another solar system. Through the simplicity of their lifestyle those who live there are a real step ahead of us: they spend their time concentrating their knowledge, strength and energy on the development of their minds and bodies in a natural environment which they dearly preserve and care for. Once a year, they gather in the crater of a dormant volcano to decide which planets they ought to send messengers to. There are volunteers for every planet except Earth, which is considered too polluted and too dangerous. One woman alone, Mila, decides to go there to seek out her identity." (IMDB).




"La Belle Verte is written and directed by Colline Serreau, a woman film maker from France. Her film is probably the only French film of recent times that talks of nature, environment and importance of greenery in our daily existence. In La Belle Verte, we see how an alien lady (played by Colline Serreau herself) from a green planet descend on French capital Paris in order to gather information about the status of greenery on Earth. What follows is absolutely shocking for this alien as she learns that earth's inhabitants have almost no respect for nature, greenery and environment. Apart from its pro nature stance, La Belle Verte is also a searing attack on consumerist society where modern human beings have no idea of nature's power."

Ja veel teadmiseks, et Internetist saadava info kohaselt olevat see film Euroopas ja USAs isegi banni alla pandud. Mulle tundub, et see võibki nii olla, kuna film on äärmiselt vähe levinud ja tähelepanu leidnud, kuigi on ometi nii olulise sõnumiga.

Tõelised "tulnukad" just nii head ongi, ja elu just nii harmooniline ongi, ja loodus justtäpselt nii võimas ongi, ja kapitalismiühiskonda meil ju täpselt nii vähe vaja ongi... Aaa, aga sellepärast see harmoonilise sõnumiga film ongi paljudele pinnuks silmas. Kui inimene mõistab oma võimekust (füüsilist ja vaimset) ning loodusega kooskõlas elamise hüvesid, ei ole tal ju vaja enam tarbida ja ihnsate-võimuhullude vajadusi rahuldada. Tal ei ole enam vaja hirmust ringi siblida nagu hiir rattal, sest tõeline elu ei ole ühiskonna kehtestatud normid, reeglid ja võlts "väärikus", vaid hoopis midagi muud, palju võimsamat.

Ja veel on seal filmis hästi palju südantsoojendavat huumorit.



Hea küll, teine soovitus on üks Hallo Kosmose saade, mis räägib mitte tulnukatest, vaid, dadadadammm.. inglitest!

https://arhiiv.err.ee/vaata/hallo-kosmos-doreen-virtue/similar-34599

Siit võib leida inspiratsiooni, õpetust, lohutust, julgustust, äratundmisrõõmu või midagi muud head :) Minu jaoks avas see saade täiesti uue vaimustava maailma, uue valdkonna, mida uurida, ja ääretult palju elurõõmu, elujaatust. Mul tekkis isegi huvi piiblit uurida! Mitte vahest niivõrd palju seda moonutatud piibliteksti lugeda, kuivõrd just tundma õppida piiblitegelasi ja nende algseid, esmasi, puhtakujulisi õpetusi.


Naljakas, kuidas olen vaikselt kulgenud mööda erinevaid "New Age'i" ja spiritualistlikke õpetusi, aga mingil viisil (vähemalt praegu) ringiga kristlusse tagasi jõudnud. Samas, kõigest, millega olen kokku puutunud, on midagi jäänud minusse ja ebavajalikud asjad on maha pudenenud, nii et eri õpetused on moodustanud selle minu oma sisemise usu - mis muidugi ka edaspidi pidevalt muutub ja täieneb/väheneb :).

Kommentaare ei ole: